به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین محمد حیدری زاد در مقام نویسنده این رساله علمی، در معرفی اثر علمی خود و تشریح جزئیات آن، اظهار داشت: یکی از بنیادی ترین مسائلی که تمام تاریخ را در برگرفته و اندیشمندان زیادی پیرامون آن به تحقیق و بررسی پرداخته اند، بحث بسیار مهم سعادت است.
وی افزود: ورود در مباحثی مبتنی بر الگوهای اسلامی ایرانی از نکاتی است که رهبر معظم انقلاب نیز بارها روی آن تأکید داشتند؛ از این رو اقدام به نوشتن این رساله کردم تا الگوی نظام سیاسی مطلوب از دیدگاه اسلام را معرفی کنیم.
نویسنده رساله علمی «سعادت در فلسفه سیاسی اسلام» افزود: نظام سیاسی مطلوب که بتواند شهروندان یک جامعه را شناخته و آن را به جهانیان معرفی کنیم؛ به علاوه آن که بر این باوریم که فلسفه سیاسی اسلام توانایی بالایی برای ارائه این چنین الگوهایی دارد و به همین دلیل متمرکز روی معرفی نظام سیاسی مطلوب از دیدگاه اسلام شدیم.
وی گفت: معتقدیم که این کار شروعی است برای باز شدن بحثی که بتواند در نهایت نظام ایده آل از دیدگاه اسلام را معرفی کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین حیدری زاد، خاطرنشان ساخت: امروز ما با مطالعه مدل های مختلف نظام های سیاسی متوجه شدیم که هر کدام کاستی هایی دارند اما این رساله مبتنی بر ا نسان شناسی بسیار بالا و معرفت شناسی عمیق است که از معارف اسلامی بهره گرفته است و می تواند نسخه مفیدی برای جهانیان باشد.
وی تصریح کرد: در این نظام سیاسی مطلوب ما، انسان کامل در رأس حکومت قرار دارد و در زمان غیبت نیز یک رهبر فقیه حاکم عادل، را به عنوان ضرورت ها ی رهبری چنین نظامی را ارائه کردیم.
ارائه دهنده رساله علمی «سعادت در فلسفه سیاسی اسلام»، در بیان نوآوری های رساله علمی خویش گفت: این پژوهش علمی گامی در جهت بومی سازی بحث توسعه در کشور خودمان است.
بعد از سخنان اولیه نویسنده رساله علمی «سعادت در فلسفه سیاسی اسلام»، حجت الاسلام و المسلمین حسینی در مقام استاد داور در بیان نقاط ضعف این رساله علمی، اظهار داشت: در این رساله عنوان شده است که تمام نظام های سیاسی دنبال این بوده اند که بهترین مدل حکومتی را پیاده کنند تا به سعادت برسند، که با این اوصاف این سؤال به ذهن می آید که آیا نظام های لیبرالیستی هم به دنبال سعادت به معنای واقعی بوده اند یا فقط به آبادانی دنیا می اندیشیدند؟
استاد داور این نشست علمی افزود: مفروضاتی در این رساله بیان شده است که اصلا مفروض نیست و نمی تواند پایه های بحث علمی قرار گیرد، اما متأسفانه برخی از این موارد پایه های بحث های علمی شما شده است.
وی گفت: البته موضوع رساله موضوعی بسیار نوین و خوب است و از این جهت باید برای آن امتیاز ویژه ای را قائل شد .
حجت الاسلام و المسلمین حسینی گفت: در این رساله منابع موجود بر اساس ترتیب خاصی آورده نشده است که باید این اشکالات نیز رفع شود.
حجت الاسلام و المسلمین باقر زاده استاد داور دیگر این نشست علمی بود که در سخنانی اظهار داشت: یک سری از اشکالات این رساله شکلی و یک سری اشکالات محتوایی است.
وی گفت: این رساله باید در چهار بخش مجزا بیان می شد که متأسفانه این گونه نشده است.
حجت الاسلام و المسلمین باقرزاده، خاطرنشان کرد: فرضیه نظری در این رساله علمی دارای اشکالاتی است.
وی گفت: سعادت دارای یک نقطه مشترک است، اما در این رساله علمی مشاهده می کنید که سعادت به دو بخش کلی دنیوی و اخروی تقسیم شده است که صحیح نیست.
بعد از سخنان استادان داور این نشست علمی، نویسنده رساله علمی «سعادت در فلسفه سیاسی اسلام» در مقام دفاع از پایان نامه خویش، ضمن بیان این که برخی از اشکالات به جا و صحیح بود، اظهار داشت: معتقدیم همه نظام های اجتماعی سعادت را برای خود تعریف کرده اند؛ حتی در نظام های لیبرال دموکراسی هم تعریفی از سعادت را برای خود دارند.
بعد از سخنان نویسنده این رساله علمی، حجت الاسلام و المسلمین لک زایی به عنوان استاد راهنما به ایراد سخن پرداخت و گفت: نظریه سعادت در فلسفه سیاسی اسلام ، نظریه ای است جامع ،نظام مند و هدفمند که می تواند آثار و برکات فراوانی برای جامعه داشته باشد.
وی افزود: اشکالاتی که از سوی داور محترم مبنی بر این که می شد این رساله به صورت خلاصه تر ارائه شود، را در صد صفحه اول این رساله قابل قبول است.
حجت الاسلام و المسلمین لک زایی گفـت: در این رساله هم سعادت دنیوی و هم سعادت اخروی و معنوی که از این رو باید گفت این رساله از این نظر جامع است.
وی با اشاره به اشکالات حجت الاسلام و المسلمین حسینی در مقام استاد داور مبنی بر این که باید در این رساله از نظریات آیتالله مصباح یزدی نیز استفاده می شد، گفت: استفاده از تمام منابع و ظرفیت ها نکته ای است که باید در رساله نویسی به آن توجه شود.
بعد از سخنان استاد راهنما، حجت الاسلام و المسلمین بهروزلک در مقام استاد راهنمای رساله علمی«سعادت درفلسفه سیاسی اسلام»، اظهار داشت: موضوع این رساله علمی، ریشه در آیات و روایات ما دارد.
وی گفت: اگرچه ضعف هایی هم در این رساله بود، اما در کل می توان گفت که این رساله علمی از یک جامعیتی برخوردار است.
در پایان این نشست، رساله علمی سطح 4 حجت الاسلام و المسلمین محمد حیدری زاد با عنوان «سعادت در فلسفه سیاسی اسلام» با نظر کارشناسان و صاحب نظران با نمره عالی مورد قبول واقع شد.